Gå til hovedindhold

Hvad siger medlemmer af Ældrerådet om arbejdet?

To nuværende medlemmer af Ældrerådet fortæller om hvad de har fået ud af arbejdet i Ældrerådet. Læs mere her.

Indhold

    Derfor er jeg med i Ældrerådet

    Stinne Møller Eriksen

    Jeg kan godt lide tanken om at være en del af den demokratiske samtale igennem Ældrerådet. Selvom man ikke får alting igennem, så bliver man hørt.

    Det er spændende arbejde. Vi får en masse viden og et indblik i, hvordan embedsværket fungerer. Vi er inviteret med til seminarer og møder rundt om i landet, hvor vi også får et indblik i, hvordan det fungerer i andre kommuner. Det klæder en godt på.

    Jeg har selv arbejdet i hjemmeplejen og på plejehjem, og oplevet, hvordan vi blev færre og færre. Jeg synes, der er lang vej fra borgerne og ind til skrivebordene på Rådhuset. Derfor har det været vigtigt for mig at tale for at skabe bedre arbejdsvilkår for plejepersonalet, der arbejder tæt på borgerne, og komme med input til, hvordan vi styrker fastholdelse og rekruttering.

    Der er nogle politiske forslag, som er taget af bordet eller ændret, fordi der er blevet lyttet til os. For eksempel omkring tilsyn, hvor de havde tænkt, at det kun var 20 procent af alle tilsyn, der skulle være eksterne, og resten skulle være interne læringsbesøg. Det blev ændret til 50/50. Der har vi kunnet kæmpe for borgerne på plejehjemmene, særligt dem, som ikke har pårørende til at tale for sig.

    Jeg synes, at Ældrerådet er det bedste talerør for seniorborgere udover Ældre Sagen.


     

    Derfor er jeg med i Ældrerådet

    Sven Nicolaisen

     

    Under corona så jeg et indslag med en plejehjemsleder, der fortalte, at de klarede sig godt under pandemien, fordi de fik lov til at løse deres kerneopgave: At passe og pleje de ældre uden en masse udefrakommende ekstraopgaver. Den tilgang ville jeg gerne støtte, og så stillede jeg op.

    Når man sidder i Ældrerådet får man en god fornemmelse for, hvordan tingene fungerer på godt og ondt. Vi sidder ikke bare og snakker ved et mødebord, men har en stor kontaktflade med fagpersonale. Helt inde fra forvaltningen og ud i det praktiske. Det giver en masse god viden om, hvordan systemet fungerer, som vi er med til at omsætte til noget politisk indflydelse.

    Vi er ikke kørt ud på et sidespor, hvor beslutningstagerne bare sidder og nikker. Jeg oplever, at vi bliver hørt af både byrådet og forvaltningen, men vi vil selvfølgelig altid gerne høres noget mere.

    Jeg føler bestemt, at vi har været med til at gøre en forskel. Vi har for eksempel haft meget indflydelse på tilgangen til, hvordan der kommer nyt liv i folkehusene. Vi har også været meget bestemte på at få plejehjemstilsyn gennemført og holdt kommunen op på det.

    Man får nogen gode kontakter, ny viden og så er Ældrerådet også et fællesskab – også selvom vi ikke altid er helt enige og bølgerne kan gå højt. Når man så også får lidt indflydelse, så er det ikke så ringe endda at være med.


     

    Vil du være med til at gøre Aarhus til en endnu bedre by at blive ældre i? 

    Så læs mere om hvordan du bliver kandidat her:


    Sådan stiller du op som kandidat

    Tidslinje for ældrerådsvalg

    • Uge 19 - Infomøder om arbejdet i Ældrerådet

    • Uge 27 - Infomøder om arbejdet i Ældrerådet

    • 10. august - Sidste frist for at melde sig som kandidat

    • 30. september - Sidste frist for at melde sig som frivillig til valgdagen

    • 7. oktober - Mulighed for at brevstemme starter

    • Uge 41 - Infomøde for kandidater til Ældrerådsvalget

    • 9. november - Sidste frist for at melde sig til at brevstemme hjemme

    • 18. november - Valgdag

    • 1. januar 2026 - Nyt Ældreråd tiltræder

    Sidst opdateret: 7. marts 2025