Gå til hovedindhold
Debatindlæg

Læserbrev: Frisættelse skal fremtidssikre vores ældrepleje

I takt med, at vores samfund udvikler sig, er det vigtigt, at den pleje og omsorg, vi giver vores ældre, følger med udviklingen.

05. sep. 2023
 • Læs op

Indhold

  Regeringen ønsker at frisætte ældreområdet og give plads til lokale initiativer og handlinger for at forbedre velfærden hos vores ældre. Det er et afgørende skridt i den rigtige retning, og i Aarhus vil vi gå forrest med en frisættelse af vores plejehjem.

  Frisættelse er en gylden mulighed for at udforske, hvordan vi i højere grad imødekommer beboernes individuelle behov og fortsat sikrer, at vores plejehjem rummer varme, omsorg og høj faglighed.

  En frisættelse af vores plejehjem er også en oplagt mulighed for at sætte medarbejdere og ledere fri af bureaukrati og unødvendige arbejdsgange.

  Det vil gøre det muligt for hvert enkelt plejehjem i vid udstrækning at skabe løsninger i tæt samarbejde med borgere og pårørende og med rammer, der netop er tilpasset de enkelte plejehjem. Medarbejdernes viden, faglighed og erfaring skal være udgangspunktet, når vi sammen skal skabe holdbare og konkrete løsninger.

  Men det kræver også, at vi afsætter flere ressourcer til uddannelse og udvikling af medarbejdernes kompetencer.

  Frisættelse af plejehjem er en ambitiøs proces, hvor vi skal omstille os i den måde, som vi er vant til at gå til tingene på her i Aarhus. Det kræver modige medarbejdere og ledere at gå nye veje, tænke kreativt og give et kernevelfærdsområde en tur i karrusellen.

  Det er vigtigt, at omstillingen ikke rammer den omsorg og pleje, som beboerne i dag modtager, mens plejehjemmene får et frirum til at gå nye og andre veje.

  Det er afgørende, at Aarhus Byråd, efter halvanden års arbejde med vilde problemer nu finder både mod og risikovillighed til også at arbejde med vilde løsninger. Her er vi klar til at gå foran og investere i vores ældrepleje, så vi på trods af samfundsudviklingen stadig kan tilbyde en værdig ældrepleje med omsorg og høj faglighed - det skylder vi borgerne.

  Sidst opdateret: 16. november 2023