Gå til hovedindhold
Debatindlæg

Læserbrev: Robotstøvsugere er for besværlige

Sådan lyder overskriften i Aarhus Stiftstidende den 17. marts 2023, og den besked vil Aarhus Kommune i den kommende tid fortælle til borgere, der ønsker at få hjemmehjælp.

11. maj 2023
 • Læs op

Indhold

  Kommunen vil spare 3 mio. kr. på årsbasis. Ældrerådet opfordrer kraftigt til, at kommunen straks trækker i håndbremsen og standser projektet. Det er på alle måder en forfærdelig beslutning med de mange eksisterende dørtrin samt genstande og løse tæpper, som gør det at bo hjemme i vanlige omgivelser attraktivt.

  Det er en hel urimelig udgift at sætte ældre borgere i, når man i forvejen kæmper med andre faste og variable udgifter, og man gerne vil blive boende, hvor man har boet i mange år. Der er ingen tvivl om, at borgerne virkelig har grebet devisen ”Længst muligt i eget hjem” i egne omgivelser til sig.

  Der er helt sikkert, at der fremover, i kommunens bestræbelser på at bruge arbejdskraften rigtigt, vil blive stillet mange forskellige hjælpemidler til rådighed for ældre borgere i eget hjem, så borgerne føler sig ”hjulpet til at blive selvhjulpen”. Der er mange små hjælpemidler til overkommelige beløb, som man spontant køber. – Men, at skulle tvinges til selv at købe og vedligeholde en robotstøvsuger vil for mange borgere være uoverkommeligt.

  Medlemmer af Ældrerådets Sundheds- og Omsorgsudvalg
  Carl Aksel Kragh Sørensen
  Flemming Westergaard

  Sidst opdateret: 16. november 2023