Gå til hovedindhold

Ældrerådets udtalelse til arbejdet med Grøn Mobilitetsplan

Ældrerådets udtalelse til arbejdet med Grøn Mobilitetsplan

 • Læs op

Indhold

  Til Aarhus Byråd

  Ældrerådet vil til grøn mobilitetsplan for Aarhus kommune tilkendegive, at det er vigtigt, at både det grønne og mobiliteten vægtes i udtrykket GRØN mobilitet. En mobilitet så det sikres, at alle borgere kan indgå i byens og midtbyens funktioner.
  Mens der beskrives elementer af hensyn til bløde trafikanter – fodgængere og cyklister – beskrives der intetsteds hensynet til mennesker med funktionsnedsættelser. Mange ældre må leve med begrænsninger i bevægeapparatet eller andre funktionsnedsættelser, men også disse skal kunne indgå i byens liv.

  Nogle af disse har så store funktionsnedsættelse, at de er bevilget et blåt handicap parkeringskort – oftest pga. stærkt reduceret gangdistance.

  Andre ældre har mindre grad af funktionsnedsættelse, men cyklisme og lange gå-distancer er udenfor mulighederne, og ikke alle kan drage nytte af den kollektive trafik.

  Plan for sikring af køre- og holdemuligheder for disse borgere skal sikres også i en midtby, hvor fodgængere og cyklisme ellers er prioriteret.

  Nære handicap parkeringspladser.

  Ældrerådet opfordrer stærkt Aarhus byråd til, at medtænke og inddrage disse manglende aspekter i den kommende tids arbejde med de 35 indsatsområder i plan for grøn mobilitet.

  Mvh.

  Jan Radzewicz / Formand

  for Aarhus Ældreråd

  Sidst opdateret: 14. maj 2024