Gå til hovedindhold
Høringssvar

Høringssvar vedr. MSO/MSB’s indstilling til Aarhus Byråd omkring “STYRKELSE AF SOSU-OMRÅDET”

Høringssvar: MSO/MSB’s indstilling til Aarhus Byråd omkring “STYRKELSE AF SOSU-OMRÅDET”

 • Læs op

Indhold

  Aarhus Ældreråd vil hermed gerne kvittere for muligheden for et høringssvar.

  Gennemlæsning af materialet til indstillingen fører frem til et klart ja fra Ældrerådet til indstillingen til en styrkelse af SOSU-området med det mål i årene 2023/2024 at få gjort 90 Sosu-hjælpere opgraderet via en 2 1/2 årig efteruddannelse til kommende Sosu-assistenter.

  Indstllingens 7 kapitler beskriver bl.a. de forskellige fagretslige-og administrative tiltag, som er nødvendige for at sikre et kompetenceløft til de 90 Sosu’er.

  Sidste afsnit i kap.5 og sidste afsnit i kap.6 efterlader dog nogen tvivl hos Ældrerådet omkring en forestilling om, at de nyuddannede Sosu-assistenter “skal vende tilbage til orlovsstillingen.

  Teksten kunne godt blive tydligere omkring forventninger hertil.

  Fra de tidligere erfaringer i årene 2017-19 har Ældrerådet kendskab til nogle eksempler på sosu-medhjælpere, som fravalgte tilbuddet fordi lønforskellen mellem hjælperlønnen med høj accinitet og assistentlønnen på første løntrin ikke var særlig stor set i forhold til at skulle på skolebænken i 2 år og 4 måneder.

  Hvis disse udfordringer er på vej til løsning, ser vi styrkelse af Sosu-området som en god mulighed ved denne indstilling.

  Med venlig hilsen
  Ældrerådet i Aarhus kommune
  Jan Radzewicz Kirsten Engell
  Formand Udvalgsformand

  Sidst opdateret: 16. november 2023