Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse: Saxild Strand er sendt i udbud

Saxild Strand er blevet sat til salg. Aarhus og Odder kommuner glæder sig til at se hvilke bud, der kan komme for at løfte det nedslidte badehotel, som gennem en årrække har haft mange seniorer på rekreative ophold.

11. maj 2023
 • Læs op

Indhold

  “Jeg glæder mig til at se hvor mange interesserede købere, der melder sig. Jeg håber på, at markedet kan se en ide i, at ældre i Østjylland kan komme på rekreation, og at de nye ejere vil holde fast ved det tilbud, som mange seniorer har haft glæde af. Der er så meget potentiale i det sted. Beliggenheden ved havet er fantastisk og mulighederne mange, siger rådmand i Aarhus, Sundhed og Omsorg Christian Budde.

  Aarhus Kommune har afsat midlerne, så tilbuddet til kommunens ældre om et rekreativt ophold stadig vil stå ved magt.

  “Det er et vigtigt tilbud til vore borgere, og lige meget hvordan salget ender, skal vi nok sørge for at det stadig er der. Forhåbentlig i Saxild Strand, mens ellers et andet dejligt sted,” tilføjer Christian Budde.

  Ældrerådets formand i Aarhus, Jan Radzewicz, hilser rådmandens forsikring om at tilbuddet vil stå ved magt velkommen.

  ”For os i Ældrerådet er det vigtigste, at seniorer og folk med sociale og fysiske behov kan få et godt ophold, hvor de igen kommer til hægterne. Vi forventer det fortsætter på Saxild strand eller et andet sted. Samtidig ser vi frem til at der bliver skabt en ny arkitektonisk perle. Et strand- og rekreationssted i Østjylland af højeste klasse med plads til mange mennesker, også på tværs af generationer og sociale behov”, siger Jan Radzewicz.

  Odders borgmester Lone Jakobi ser med spænding frem til, at der kommer bud ind fra forhåbentlig en del forskellige interessenter og udviklere.

  “Vi håber naturligvis, at der kommer en god løsning som både kommer området og brugerne til gode. Saksild Strand er jo et område, som mange besøger og jeg ser gerne et byggeri, der har historikken med, både i forhold til arkitektur og formål,” siger Lone Jakobi.

  Sidst opdateret: 16. november 2023